Колаж TrueUA

В Україні оголошували масштабну повітряну тривогу: у чому причина (мапа)

У суботу, 20 квітня, російські загарбники підіймали у повітря МіГ-31К. По всій країні оголошували повітряну тривогу.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. Військові наголосили, що ракетна небезпека по всій території України через зліт носія "Кинджалу".

"МіГ-31К з аеродрому Саваслейка (Нижньогородська область). Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!" — йшлося у повідомленні Повітряних сил.

Варто зазначити, що Міг-31К є носієм гіперзвукової ракети "Кинджал".

Такий вигляд мала мапа повітряних тривог на момент оголошення повітряної тривоги:

Повітряна тривога 20 квітня

Мапа: alerts.in.ua

Оновлено. Вже о 13:45 на території України було скасовано повітряну тривогу. Ворожа авіація не запускала "Кинджали" по нашій території.

Нагадаємо, в суботу вранці, 20 квітня, в Одесі прогримів вибух. Перед цим у регіоні було оголошено про загрозу ракетної атаки.

Варто зазначити, що у суботу в Дніпрі та Запоріжжі прогриміли вибухи. У цих областях було оголошено повітряну тривогу.

Раніше повідомлялось, що вночі 20 квітня у Запоріжжі було гучно: у місті під час повітряної тривоги пролунав вибух. У низці областей оголошували ракетну небезпеку. Близько о пів на п'яту ранку в командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на північно-східному та східному напрямках. Військові попередили про загрозу застосування противником авіаційних засобів ураження. Вже о 04:52 у Повітряних силах заявили, що була помічена ворожа керована авіаційна ракета, імовірно Х-59, яка летіла у напрямку Полтавської області. Згодом військові уточнили, що ця ракета змінила курс на Дніпро.

Також у ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено російський розвідувальний БпЛА. У Миколаївському районі 19 квітня о 13:03, 13:05, 14:17 та 20 квітня о 06:21 ворог завдав артилерійських обстрілів по території Куцурубської громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 13:39