Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

В Україні почали відключати світло через ракетну загрозу: які області знеструмлені

У четвер, 26 січня, у низці областей України пролунали сигнали повітряної тривоги. Через загрозу ракетного обстрілу у деяких областях почалися превентивні відключення світла.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

Екстрені відключення світла застосовуються у таких регіонах:

  • Київ;
  • Київська область;
  • Одеська область;
  • Дніпропетровська область.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть мети", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 січня, у низці областей України оголосили повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомляють про ймовірні пуски ракет. За попередніми даними, було здійснено запуски ракет типу Х-101 з Каспійського моря.

Відомо, що попередній масований ракетний удар Росія здійснила 14 січня. Тоді у Києві пролунала серія вибухів. Було влучання в об’єкт інфраструктури.

Крім цього, російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі. Рятувальна операція після ворожого обстрілу в Дніпрі тривала понад 63 години. Внаслідок влучання ракети у будинок загинули 44 людини, із яких п'ятеро дітей. Було травмовано 79 мешканців, серед яких 16 неповнолітніх. Вдалося врятувати 39 осіб, зокрема шістьох дітей.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що РФ атакувала Дніпро 14 січня з бомбардувальника Ту-22М. У будинок влучила ракета Х-22, яка є не надто точною для використання проти наземних цілей.

Суспільство, 26.01.2023 08:24