Фото: Аліна Миколаєць\Instagram

"Вона пишалась бути поліцейською": на Чернігівщині попрощалися з 25-річною Аліною Миколаєць, яку вбили росіяни

У п'ятницю, 19 квітня, у місті Носівка Чернігівської області відбулася церемонія прощання із 25-річної поліцейською Аліною Миколаєць, яка загинула під час обстрілу Чернігова 17 квітня. Попрощатися із дівчиною прийшли колеги, родичі та друзі.

Що відомо про Аліну Миколаєць

Аліна народилася 25 вересня 1998 у Носівці. Після здобуття загальної середньої освіти, у 2022 закінчила "Національний авіаційний університет". З 1 червня 2023 року працювала інспектором відділу реагування патрульної поліції Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Аліна Миколаєць

Фото: Аліна Миколаєць\Instagram

17 квітня внаслідок ракетного обстрілу Чернігова дівчина отримала осколкове поранення та померла в реанімації у лікарні. Аліна була єдиною дитиною у матері Оксани Григорівни, яка ростила доньку сама. 

Подробиці загибелі 

Подруга і колега Дар’я Карета у коментарі "Суспільному" розповіла, що у момент ворожого обстрілу Аліна була в авто зі своїм хлопцем, він отримав поранення руки. 

"Її хлопець віз її у лікарню. В той момент вони перебували в машині. Коли прилетіла перша ракета, вони здригнулися разом з машиною і потім хлопець натиснув на газ, щоб поїхати вперед і виїхати на трасу. А потім друга ракета — і їх відносить у кущі. Уламок проламлює дах і потрапляє їй в голову", — говорить Дар’я Карета.

Також під час ракетного обстрілу разом із Аліною Миколаєць була і її собака Бакс. Після обстрілу вона злякалась та втекла, але небайдужі жителі через соцмережі допомогли розшукати улюбленця дівчини.

Аліна Миколаєць

Фото: Аліна Миколаєць\Instagram

Прощання із Аліною Миколаєць

Сьогодні в останню путь дівчину проводжало керівництво Головного управління Нацполіції у Чернігівській області, а також близько сотні колег, друзі та родичі.

"Вона так пишалась бути поліцейською! Хотіла служити суспільству, захищати людей у такий важкий час. Казала: "Мамо, я щаслива! Поліція — це справа мого життя, моє покликання. Я знайшла себе!", — пригадує мати загиблої Оксана Григорівна.

Аліна Миколаєць

Фото: Нацполіція

Колеги Аліни розповіли, що дівчина була віддана своїй справі, завжди доброзичлива, дуже відповідальна і сумлінна. 

"На службі вона все схоплювала "на льоту". Вона була світлою і щирою дівчиною, яка любила свою роботу і прагнула досягти успіхів. У неї все життя було попереду… Але його цинічно забрав ворог. Не забудемо і не пробачимо", — наголосив начальник відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління Олексій Зотов.

Нагадаємо, 19 квітня у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбулася церемонія прощання із військовим та волонтером Павлом Петриченком, який загинув на фронті. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2024 20:43