Взаємодія людини та штучного інтелекту на робочому місці

26 КВІТНЯ 2024 15:10

Штучний інтелект (ШІ) поступово інтегрується в людське життя. З кожним роком ця взаємодія стає все більш тісною та багатовекторною. Якщо раніше все обмежувалось написанням частини коду, то зараз ШІ працює з людиною як колега — через систему AI Workplace. Тут він перебирає на себе частину буденної роботи, та для розширення можливостей, здатний розпізнавати мову та генерувати тексти.

Підвищення ефективності персоналу при застосуванні інтелектуальних систем

Для використання штучного інтелекту на робочому місці вже окреслено досить широке коло завдань. І з кожним роком воно буде тільки розширюватись. Зараз до системи Workplace AI можна віднести найбільш популярні програмні продукти Microsoft 365 чи Azure, котрі активно впроваджує компанія SoftwareOne Україна.

Також на ринку присутні різноманітні галузеві рішення засновані на Gen AI. Найчастіше ці програми застосовують для:

  • допомоги в підборі персоналу — аналіз резюме кандидатів, формування списків для співбесід на основі певних критеріїв, часткова автоматизація процесу співбесіди;

  • зменшення навантаження на операторів через використання віртуальних помічників;

  • планування та оптимізації ресурсів компанії;

  • автоматизації бізнес-процесів — використання ШІ для організації повторюваних робіт, як-то заповнення звітності чи підготовка та аналіз документації;

  • управління взаємодією учасників проект — планування зустрічей, синхронізація графіків, розподіл обов’язків між учасниками.

Конкурентоспроможність та штучний інтелект

Якщо зараз невикористання на робочому місці програмних продуктів зі штучним інтелектом ще не робить компанію аутсайдером на ринку, то все йде до того. Може бути, що протягом найближчого часу, запровадження такої екосистеми може стати стандартом для багатьох галузей.

Проте, слід зазначити, що погана і непослідовна адаптація компанії до системи Microsoft 365, чи Azure може призвести до ще більш шкідливих наслідків, ніж її відсутність взагалі. Ось чому треба обирати тільки кваліфікованих та відповідальних інтеграторів, на кшталт SoftwareOne.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 26.04.2024 15:10