Фото: gur.gov.ua

Запорізьку АЕС знову атакував дрон, — МАГАТЕ

У четвер, 18 квітня, дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Вибух на станції пролунав ще зранку.

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Наголошується, що вибухи на території ЗАЕС пролунав о 10:35. Внаслідок атаки жертв та постраждалих немає. 

"Це вже третій випадок нападу на навчальний центр за останній час, після двох подібних інцидентів, що сталися минулого тижня. Представники ЗАЕС повідомили команді МАГАТЕ, яка перебуває на об’єкті, що сьогоднішній безпілотник був "нейтралізований", не надавши інших подробиць", — йдеться у повідомленні.

До того ж зазначається, що російські окупанти не допустили команду МАГАТЕ до навчального центру, який розташований та території ЗАЕС.

"Команді було відмовлено в доступі до навчального центру, розташованого за периметром майданчика ЗАЕС, для оцінки інциденту, оскільки станція посилалася на потенційні ризики для безпеки", — наголосили в організації.

Як відомо, 7 квітня на захопленій росіянами Запорізькій АЕС і поблизу неї впали три безпілотники, які вразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора шостого енергоблока та військовий автомобіль. Присутні на станції експерти МАГАТЕ не виявили жодних структурних пошкоджень систем, конструкцій і компонентів, важливих для ядерної безпеки.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив після цього, що російські окупанти вигадали ще один спосіб, як звинуватити українських військових у злочині. Вони вирішили зімітувати удар по Запорізькій атомній електростанції за допомогою дронів.

Крім того, раніше Генеральний штаб Збройних сил України попереджав, що війська країни-агресорки готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції під фальшивим прапором. До того ж у Генштабі наголосили, що допоки російські терористи знаходяться на ЗАЕС, тримають там свою бойову техніку та мають можливість проводити свої операції, безпека станції не може бути гарантована.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 23:03