Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський назвав три умови, за яких може закінчитися війна

Для закінчення війни справедливим миром українським військовим необхідні далекобійні ракети, артилерія та системи протиповітряної оборони. В іншому випадку нічого не закінчиться, доки Україна не стане сильною.

Таку тезу висловив президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю телеканалу CBS News.

"Доки триватиме війна? У цій ситуації, допоки Україна не стане сильною. Україна ще не така сильна, якою може бути. Нам потрібно дати можливість діяти на полі бою", — наголосив він.

Зеленський уточнив, що для цього Україні необхідні, по-перше, системи Patriot, які можуть надати США, — вони допоможуть розблокувати небо. По-друге, нашій країні потрібен паритет в артилерії після того, як українські захисники підуть вперед. І третьою умовою є далекобійні ракети.

"Якщо Росія знає, що їй на голову може прилетіти дрон, вона менше стріляє. Якщо вона знатиме, що в Україні є ракети, настільки ж далекобійні як їх Х або "Кинджали", то вони менше стрілятимуть і по людях, і по енергетиці, тому що Путін буде боятися за те, що люди винесуть його з Кремля", — додав український президент.

Як відомо, країни Заходу продовжують постачання озброєння Україні для того, щоби допомогти їй у захисті від повномасштабного вторгнення росіян. Наразі головними потребами для українських захисників є протиповітряна оборона та артилерійські снаряди. Питання ППО стало ще актуальнішим, оскільки окупанти посилили ракетні удари по Україні. За останні декілька днів ворог провів декілька масованих обстрілів.

Нагадаємо, що Зеленський також зазначав, що українські військові останнім часом змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак російські загарбники готують новий потужний наступ на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 20:59