Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Назріває новий наступ Росії: Зеленський відверто розповів про ситуацію на фронті

Українські військові останнім часом змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак російські загарбники готують новий потужний наступ на Україну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News.

За його словами, ситуацію на фронті вдалося частково стабілізувати з наближенням весни. Однак зимові місяці були важкими.

"Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли ми мали великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили величезного контрнаступу з боку Росії. Вони не мали особливих успіхів", — зазначив Зеленський.

Він зауважив, що Росія змогла повністю знищити деякі міста та села в Україні. А українські військові не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується найближчими місяцями.

"Ми не мали снарядів, артилерійських снарядів, багато різних інших речей", — наголосив український президент.

Він заявив, що Україні вже зараз необхідна допомога. Адже новий наступ Росії очікується десь наприкінці травня або в червні.

"А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз", — акцентував український лідер.

У цій артилерійській війні на виснаження Росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

"У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі та інших населених пунктах у зв’язку з цим було дуже важко боротися з противником", — підсумував Володимир Зеленський

Нагадаємо, що 25 березня президент України Володимир Зеленський провів наради із військовим керівництвом країни та керівниками силових відомств. Головна тема — зниження рівня загроз із боку Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 17:55