Фото: Офіс президента

Блінкен вважає, що не всі захоплені території Україна повертатиме військовим шляхом

Державний секретар США Ентоні Блінкен припустив, що Україна не всі свої території повертатиме військовим шляхом. Ймовірно, доведеться сідати за стіл переговорів з РФ.

Про це повідомляє France24.

"Я думаю, що в Україні буде територія, за яку українці сповнені рішучості боротися на землі, можливо, буде територія, яку вони вирішать повернути іншими способами", — сказав Блінкен у Конгресі.

Він наголосив, що це мають бути українські рішення про те, яким вони хочуть бачити своє майбутнє і як це співвідноситься із суверенітетом, територіальною цілісністю та незалежністю країни.

"Чого ми не хочемо, так це того, щоб це врегулювалося в такому місці і таким чином, щоб росіяни просто перегрупувалися, переозброїлися, а потім знову атакували", — сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що війна в Україні завершиться за столом переговорів. Посадовець пообіцяв підтримати Володимира Зеленського в цих переговорах, аби Україна була в найвигіднішому положенні. 

Додамо, радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров заявив, що переговори Києва та Москви можливі як мінімум після деокупації Запорізької та Херсонської областей. Назаров також переконаний, що війна Росії може тривати ще щонайменше один рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2023 11:58