Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Чи експортуватиме Україна зброю власного виробництва: відповідь Камишіна

На сьогодні наша держава не планує відкривати експорт зброї, адже така ініціатива поки не має політичної підтримки.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, передає Reuters.

Зазначається, що на сьогодні спроможності українського оборонно-промислового комплексу вже втричі перевищують можливості українського бюджету. Відтак, деякі виробники хотіли б отримати експортну ліцензію для завантаження потужностей, які не використовуються під державне замовлення.

Проте, за словами Камишіна, наразі таку ініціативу не можливо реалізувати через відсутність політичної підтримки.

"З боку виробників справедливо вимагати, щоб їхні потужності законтрактували на повну або щоб їм дали можливість експортувати. Але ця позиція не має політичної підтримки, тому ми шукаємо фінансування для наших підприємств, щоб все виробництво залишалося в Україні", — сказав він. 

Очільник міністерства з питань стратегічних галузей промисловості наголосив, що у даному питанні вже є перші успіхи. Зокрема, Данія виділила близько 1,1 млрд грн на закупівлю зброї для ЗСУ у виробників з України.

Нагадаємо, 18 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україні вдалося досягти важливих результатів у внутрішньому оборонному виробництві. Зокрема, у виготовленні зброї. Крім того, очільник держави висловив вдячність компаніям та виробникам, які забезпечують Сили оборони та безпеки України всім необхідним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.04.2024 17:23