Фото: defence-ua.com

Чи присутня загроза обстрілів з акваторій Чорного та Азовського морів: дані ВМС

Станом на ранок 20 квітня у Чорному та Азовському морях ворожі кораблі відсутні. Загрози обстрілів України з цих регіонів наразі немає.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

Військові також зазначили, що у Середземному морі перебуває сім ворожих кораблів, серед яких три носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет.

"За добу, в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря — 12 суден, з них два рухались з протоки Босфор; до Чорного моря — 22 судна, з них сім продовжили рух у напрямку протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС.

Ситуація в Чорному та Азовському морях станом на 20 квітня

Інфографіка: Telegram-канал ВМС ЗСУ

Раніше речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що на сьогодні ситуація у Чорному морі залишається стабільною. Російські загарбники майже не використовують "Калібри" для ударів по території України, адже побоюються виводити свої кораблі.

Нагадаємо, наприкінці березня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 08:24