Фото: "Укрінформ"

"Міст сам себе не зруйнує": у ВМС анонсували нові удари по Криму

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук заявив, що Україна продовжуватиме завдавати ударів по російській інфраструктурі у тимчасово окупованому Криму.

В ефірі телеканалу "Еспресо", що українській війська наразі не планують змінювати свою стратегію щодо Криму.

"Стратегія навряд чи зміниться. Я не готовий давати якісь стовідсоткові прогнози щодо стратегії Збройних сил України, бо це вищий рівень. Але ми в своїх планів не змінювали. Скоріш за все, удари будуть наноситися і надалі. Російська інфраструктура в Криму сама себе не спалить. Міст сам себе не зруйнує, хоча це під питанням насправді. З кораблями складніше, вони зазвичай мають позитивну плавучість і їм треба допомагати", — повідомив він.

Також Плетенчук розповів, що сьогодні дуже потужно працює російське ІПСО на Півдні.

"Російське ІПСО просуває наративи, що Південь буде повністю "злито" за домовленостями. Я це чую часто, з періодичністю в кілька місяців або пів року", — додав він.

Нагадаємо, Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа заявив, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Водночас речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголошував, що Україна обов'язково звільнить від окупантів Крим. Водночас він зауважив, що це не так просто зробити, коли ворог має перевагу в повітрі, велику кількість засобів протиповітряної оборони, попри те, що вони знищуються. Зокрема, наші воїни знищили у Криму декілька установок С-400.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 12:41