Фото: КМДА

Скільки років потрібно на розмінування Чорного й Азовського морів: заява військових

Для розмінування Чорного та Азовського морів після завершення активних бойових дій знадобиться до 5 років і це при умові, що Росія перестане скидати в акваторії нові міни. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"Ми плануємо цю масштабну спецоперацію з розмінування Чорного та Азовського морів. Станом на зараз створено штаб, сама операція планується. За результатами її планування ми можемо зазначити, що розмінування, в першу чергу, морських шляхів комунікацій, торговельних шляхів триватиме три-пʼять місяців, а глобальна операція з розмінування три-пʼять років", повідомив речник.

"Однак і після цього все одно залишиться робота в Чорному морі" — зазначив речник і вказав на те, що "навіть зараз українські військові стикаються зі зразками озброєння з Першої та Другої світових війн".

"Відповідно, на жаль, враховуючи ступінь замінованості акваторії з боку РФ, ця робота буде тривати й після проведення операції (активної фази)", відповів Плетенчук. 

Нагадаємо, у грудні Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від уряду Південної Кореї партію спеціальної техніки для розмінування. Йдеться про десять машин для розмінування виробництва хорватської компанії "DOK-ING". Отримана техніка буде використана в процесі гуманітарного розмінування деокупованої території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 16:51