Фото: Посольство України в Республіці Корея

Україна отримала від Південної Кореї техніку для розмінування: названо кількість (фото)

Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від уряду Південної Кореї партію спеціальної техніки для розмінування. Техніка вже прибула до пункту призначення, де буде розподілена між підрозділами ДСНС.

Відповідне повідомлення з'явилось у Facebook посольства України в Республіці Корея.

"У рамках забезпечення потреб України в розмінувальній техніці урядом Республіки Корея за сприяння посольства передано Державній службі України з надзвичайних ситуацій як гуманітарну допомогу 10 машин для розмінування", — йдеться у заяві.

Дипломати наголосили, що йдеться про техніку виробництва хорватської компанії DOK-ING.

Техніка буде залучена у процес гуманітарного розмінування деокупованої території України. Наша держава висловила подяку уряду Південної Кореї за надану техніку та сподівається на подальшу підтримку.

Варто відзначити, що на позачерговому засіданні Кабінет міністрів виділив 788 мільйонів гривень для зміцнення обороноздатності в прифронтових регіонах. Кошти спрямують на фортифікаційні укріплення та розмінування територій.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій щоденно оновлює статистику щодо розмінування територій в різних регіонах, де вказується кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Зокрема, за час війни з Росією сапери очистили 138,7 тисячі гектарів — це майже удесятеро більше, ніж площа Львова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 16:45