Фото: КМДА

Удесятеро більше, ніж площа Львова: яку територію України вже розмінували сапери

Державна служба з надзвичайних ситуацій щоденно оновлює статистику щодо розмінування територій в різних регіонах, де вказується кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Зокрема, за час війни з Росією сапери очистили 138,7 тисячі гектарів — це майже удесятеро більше, ніж площа Львова.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Наші фахівці за час повномасштабного вторгнення знешкодили 528 900 вибухонебезпечних предметів.", — написав він.

За його словами, за минулу добу наші спеціалісти обстежили 337 гектарів та виявили 333 вибухонебезпечних предметів. Кожен з них знищено: на місці чи на спеціальному полігоні.

"Міни всіх типів, розтяжки, закладена вибухівка — наш ворог готовий до найцинічніших вчинків, аби нанести якомога більше шкоди. Марно. Наші захисники проривають ці загородження та йдуть вперед. Одразу за ними на звільнені землі заходять сапери та піротехніки підрозділів МВС. Вони очищають територію, щоб повернути людям мирне та безпечне життя", — додав Клименко.

Міністр також наголосив, що саперні підрозділи щодня продовжують виходити на розмінування, часом — під саму лінію зіткнення. 

"Це важка та кропітка робота. Важливо не пропусти жодної міни чи снаряду. Адже вдала робота — життя людей. Наших громадян", — зазначив він.

Зазначимо, що у зв'язку з замінуванням, зокрема в Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, трапляються не рідкісні випадки підриву на боєприпасах, залишених російськими окупантами.

Нагадаємо, на початку вересня на деокупованій території Херсонщини на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Це сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 18:32