Фото: Вікіпедія

Данілов спростував інформацію про 100 тисяч загиблих військових ЗСУ

Інформація ЗМІ про нібито "100 тисяч загиблих українських військових" не відповідає дійсності. Це неможливо.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Зазначимо, 15 березня відоме американське видання Politico написало, що, за підрахунками американських військових чиновників, за рік повномасштабної війни загинули або були поранені понад 100 тисяч українських військових.

"Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч  це абсолютно не відповідає дійсності", — зазначив він.

За його словами, точну цифру знають тільки українські військові та президент, а також він зазначив, що співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ.

"Після війни 14-го року ми знали, як воювати, а в Росії такого не було. На багатьох напрямках у них були втрати просто шалені", — йдеться в повідомленні.

Данілов додав, що, згідно з підрахунками НАТО, щоденні втрати російських сил у боях в Україні вбитими і пораненими сягають півтори тисячі осіб.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що контрнаступ ЗСУ відбудеться в найближчі місяці.

Також командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський анонсував контрнаступ Збройних сил України. За його словами, він розпочнеться навесні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 19:15