Фото: РНБО

Данілов зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ: перспектива на весну і літо

Секретар РНБО Олексій Данілов зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ. Він відбудеться в найближчі місяці.

Про це повідомляє секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода".

Контрнаступ — це перспектива на найближчий час.

"Наші перспективи не тільки на цю весну, а й перспективи і на літо. Ми не можемо зупинятися. Ми маємо розуміння, що партнери в цьому беруть участь. Останніми місяцями дуже багато говорили про можливість контрнаступу. Особливо коли отримали, так би мовити, добро від західних країн щодо постачання необхідної зброї для контрнаступу. І ми чітко розуміємо, що всьому свій час. Ми звільнимо всі наші території, включно з Кримом, з Луганською і Донецькою областями, з територіями, які зараз тимчасово перебувають під окупантами", — переконаний Данілов.

Водночас секретар РНБО акцентував на небезпечних тенденціях.

"Зараз дуже багато починається таких розмов, схиляння до якихось перемовин, до якихось таких речей. Я можу сказати, що це неможливо. І поясню свою точку зору. У нас є Конституція. В Конституції чітко прописана наша територія. Вона зафіксована всіма міжнародними інституціями, включно з ООН. І я хочу сказати ще одну річ. І якщо ми це питання не вирішуємо, маємо розуміння, що ніякого розвитку України бути не може. Приклад — Молдова, окупована Російською Федерацією довгий проміжок часу. Приклад Грузії. У 2008 році, коли ці терористи зайшли і на територію Грузії, окупували частину Територія є абсолютно зруйнованою, вона не розвивається, тому що в такі території, де не визначене територіальне питання, ніхто гроші вкладати не буде. На жаль, в 2014 році так сталося, що не було ухвалене рішення, що треба боронити свою країну, боронити свою державу, на той час керівництвом країни", — сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Росія не зможе зберегти контроль над своїми територіями й ця держава існуватиме в нинішньому вигляді. До того ж у Кремлі вже обговорюють перенесення столиці із Москви вглиб країни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2023 10:52