Фото: Вікіпедія

Компанія зі структури гіпермаркетів "Ашан" закриває бізнес в Росії, — ЗМІ

Європейський бізнес продовжує продавати свої активи на території Російської Федерації. На такий крок наважилась компанія Ceetrus, яка перебуває у структурі французької мережі гіпермаркетів "Ашан".

Про це повідомляє російський РБК.

Згідно з інформацією, що опублікована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ (ЄДРЮО), 12 квітня новим власником компанії, на балансі якої й перебувають об'єкти, стала фірма "Торговельні галереї". Її основним акціонером через АТ "Кама капітал" та "КК Кама капітал" виступає Тагір Шаймарданов.

Цікаво, що компанія Ceetrus перебуває у структурі французької групи "Ашан" сім'ї Мюльє. До 2018 року вона називалася Immoauchan, а у її російському портфелі перебуває понад 150 тисяч квадратних метрів торгових площ.

"Вона управляє 40 торговими центрами та галереями, у тому числі — торговими комплексами "Акварель" у підмосковному Пушкіні, Тольятті, Волгограді, "Трійка" у Москві. Консультанти, які працювали з цими об'єктами, також говорили "Відомостям", що Ceetrus володіє і касовими зонами в гіпермаркетах "Ашан", — йдеться у публікації РБК.

У поясненні до бухгалтерської звітності Ceetrus повідомляється, що попередній договір купівлі-продажу був підписаний у жовтні 2023 року. Наприкінці року був отриманий дозвіл на здійснення цієї угоди, а 25 березня 2024 року її засвідчили нотаріально.

Раніше німецький концерн Siemens оголосив, що йде з російського ринку через війну в Україні. Компанія завершує процедуру згортання всієї промислової діяльності на території Російської Федерації.

Нагадаємо, шведський музичний сервіс Spotify остаточно припинив роботу у Росії. Компанія ліквідувала свою російську юридичну особу 14 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 16.04.2024 01:23