Фото: Pexels.com

Музичний сервіс Spotify офіційно припинив роботу на території Росії

Шведський музичний сервіс Spotify остаточно припинив роботу у Росії. Компанія ліквідувала свою російську юридичну особу 14 грудня.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на дані Єдиного держреєстру юридичних осіб.

Відомо, що сервіс був зареєстрований у Росії 11 січня 2014 року. Проте 6 лютого 2023 року компанія надіслала заяву про ліквідацію. Шведський музичний сервіс перестав працювати в Росії 11 квітня 2022 року. На сайті сервісу тоді уточнювали, що всі сервіси Spotify будуть недоступні в Росії, проте користувачі зможуть реактивувати акаунт на території іншої країни в налаштуваннях користувача.

У компанії раніше пояснили, що вирішили припинити роботу в Росії через посилення контролю над публікаціями у ЗМІ про війну в Україні. Таким чином, популярний світовий стрімінговий музичний сервіс офіційно покинув територію РФ. Відтепер громадяни Росії не зможуть легально користуватися Spotify та робити там якісь транзакції тощо.

Що відомо про Spotify

Spotify — стрімінговий сервіс, що дозволяє легально прослуховувати музичні композиції, аудіокниги та подкасти, не скачуючи їх на пристрій. Він доступний у вигляді веб-сайту, програм для всіх операційних систем, смартфонів, смарт-пристроїв та медіасистем автомобілів.

На 2023 рік маючи понад 500 мільйонів активних користувачів по всьому світу, Spotify є найбільшим та найпопулярнішим сервісом потокової трансляції музики у світі.

Варто зазначити, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну міжнародні компанії почали масово виходити з ринку Росії. За підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, з РФ станом на 18 грудня 2023 року пішло понад тисячу компаній.

Нагадаємо, 27 вересня криптобіржа Binance підписала угоду про продаж усього свого російського бізнесу компанії CommEX. Криптогігант заявив, що офіційно йде з ринку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.12.2023 16:14