Фото: cryptonovunu.com.ua

Найбільша у світі криптобіржа йде з Росії

Найбільша криптобіржа світу Binance підписала угоду про продаж усього свого російського бізнесу компанії CommEX. Криптогігант офіційно йде з ринку Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві криптобіржі.

"Дивлячись у майбутнє, ми визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог", — заявив директор з дотримання нормативних вимог біржі Ной Перлман.

Відомо, що криптобіржа відключить біржові сервіси, що залишилися, та інші бізнес-напрями протягом кількох місяців. Поступове переведення чинних користувачів та їхніх активів на платформу CommEX займе до одного року.

"Під час організованої та послідовної міграції користувачів Binance спільно з CommEX вживуть усіх необхідних заходів для інформування користувачів про процедуру перенесення їхніх активів на платформу CommEX. Нові користувачі, які пройшли процедуру верифікації персональних даних, будуть частково перенаправлені на платформу CommEX", — йдеться у заяві.

Суму угоди Binance не розкрила, але уточнила, що в рамках угоди "повністю припинить" діяльність у РФ. Криптобіржа не отримуватиме там прибутку і не зможе викупити свої частки.

"У рамках цієї угоди у Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу і можливості зворотного викупу часток у бізнесі", — додали в прес-службі біржі.

Нагадаємо, на початку вересня компанія зі США Phillips-Van Heusen Corporation (PVH), що володіє брендами Calvin Klein і Tommy Hilfiger — вийшла з російського ринку. PVH передала місцевий підрозділ топменеджеру, який перейменував компанію і, очевидно, продовжить керувати її локальними точками. За даними експертів, така угода дає змогу іноземним компаніям формально піти з російського ринку, зберігши при цьому можливість для повернення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2023 14:08