Фото ілюстративне. Джерело: nrcu.gov.ua

Підтримують економіку агресора: Єврокомісія озвучила кількість компаній, які досі працюють у Росії

У Російській Федерації продовжують працювати велика кількість іноземних інвесторів. Станом на 18 вересня підтримують економіку агресора 1410 міжнародних компаній.

Про це йдеться у відповіді Європейської комісії на запит німецького депутата Європейського парламенту Моріца Кьорнера, передає Deutsche Welle.

Відомо, що працюють на Росію німецька фармацевтична компанія Stada та група компаній Fresenius, спеціалізацією якої є медична техніка та охорона здоров'я. У минулому вони виправдовували свою роботу у РФ необхідністю надання медичної допомоги пересічним громадянам.

Проте близько 40% міжнародних компаній вирішили покинути РФ або перебувають в процес виходу. Станом на 18 вересня 1225 іноземних компаній припинили свою діяльність у країні агресора, а остаточно завершили вихід з російського ринку 275 з них.

Коментуючи відповідь Єврокомісії, Кьорнер заявив, що кожна європейська компанія, яка продовжує отримувати прибуток у Росії, своїми податками на користь російської держави безпосередньо підтримує російського диктатора Володимира Путіна. На його переконання, Євросоюз має посилити санкційний режим.

"Діяльність європейських компаній на російському ринку має стати для них економічно невигідною", — наголосив депутат.

Нагадаємо, на початку вересня компанія зі Сполучених Штатів Америки Phillips-Van Heusen Corporation (PVH), що володіє брендами Calvin Klein і Tommy Hilfiger — вийшла з російського ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.09.2023 16:13