Фото: Донецька обласна прокуратура

Митрополиту Святогірському, який "злив" ворогу розташування позиції ЗСУ, обрали запобіжний захід

Суд обрав запобіжний захід настоятелю Святогірської лаври Української православної церкви (Московського патріархату), якого підозрюють у поширенні інформації про розташування Сил оборони України. 

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Наголошується, що, згідно з рішенням суду, клірик арештований без права внесення застави.

"За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Карелія РФ, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави (ч. 2 ст. 114-2 КК України)", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що у вересні 2023 року настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври УПЦ МП поширював інформацію воєнного характеру. Зокрема, під час своєї проповіді він розповів вірянам про місця розташування блокпостів, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Донеччини.

За скоєне митрополиту загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, 24 квітня Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Арсенія. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 25.04.2024 11:29