Фото: соцмережі

Обшуки у "Київтеплоенерго": у поліції Києва назвали причини

Обшуки поліцією Києва 26 квітня у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" були проведені в рамках кримінального провадження за фактом привласнення та розтрати майна.

Про це йдеться у заяві правоохоронців. Там наголосили, що жодного тиску правоохоронцями на працівників підприємства не здійснювалось. 

"Обшуки проходили без залучення спецпідрозділів, робота підприємства не зупинялась. Всі слідчі дії відбувались у межах чинного законодавства", — повідомляє прес-служба поліції Києва.

Правоохоронці також зазначили, що слідчі дії проводились у зв’язку з наявною у слідства інформації про причетність посадовців підприємства до заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Основним джерелом їх збагачення, за даними слідства, відбулось через значне завищення ними вартості закупівлі товарів.

"У ході слідчих дій поліціянти провели вилучення документів, визначених відповідно до ухвали суду. Всі необхідні документи були знайдені та вилучені. Робота підприємства не зупинялась. Інформацію про результати розслідування буде надано згодом", — додали правоохоронці.

Ситуація навколо "Київтеплоенерго"

У п'ятницю, 26 квітня, працівники Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції та Служби безпеки України прийшли з обшуками на підприємство критичної інфраструктури "Київтеплоенерго".

Обшуки пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, що "нібито була виконана з порушеннями". Також підприємство попередило, що втручання правоохоронців "може призвести до порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури Києва та вплинути на процес надання послуг киянам". "Київтеплоенерго" зазначило, що готове співпрацювати з правоохоронцями та надавати всю необхідну інформацію.

Нагадаємо, 26 квітня за міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського, якого підозрюють у заволодінні державними землями вартістю понад 290 мільйонів гривень, внесли заставу понад 75 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.04.2024 21:47