Фото: pchelnikov

Росія на усіх рівнях закріпила ліквідацію України як свою національну ідею: заява РПЦ

Російська Федерація розпочала новий етап війни проти України. Країна-агресор на усіх рівнях закріпила ліквідацію України як свою національну ідею.

Про це йдеться на сайті Російської православної церкви.

Там повідомили, що у ході соборного з'їзду, який відбувся 27 березня 2024 року в залі церковних соборів Храму Христа Спасителя в Москві під головуванням Патріарха Московського Кирила, було затверджено Наказ Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу". Цей документ, узагальнюючи найбільш значущі пропозиції, висунуті у межах роботи експертних майданчиків і під час Пленарного засідання, є програмним документом XXV Всесвітнього Російського Народного Собору, і навіть наказом, адресованим органам законодавчої та виконавчої влади Росії.

"Спеціальна воєнна операція"

На сайті Російської православної церкви наголосили, що так звана "Спеціальна воєнна операція" є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, що ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року. 

"У ході СВО російський народ зі зброєю в руках відстоює свої життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну та культурну ідентичність, а також право жити на власній землі у межах єдиної Російської держави. З духовно-морального погляду спеціальна воєнна операція є Священною війною, в якій Росія і її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію "стримувача", що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм", — йдеться у заяві Московського патріархату.

Там також заявили, що після завершення "СВО" вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії, а можливість існування на даній території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, так само як політичного режиму, керованого з ворожого Росії зовнішнього центру, повинна бути повністю виключена.

Нагадаємо, раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 10:17