Фото: росЗМІ

Росія планує оголосити ще одну хвилю мобілізації, — британська розвідка

РФ, ймовірно, планує оголосити ще одну хвилю мобілізації. Російська влада наголошує, що указ про "часткову мобілізацію" все ще чинний.

Про це свідчать дані британської розвідки.

Розвідувальники розповіли, що 22 січня російські прикордонники нібито не дозволяли киргизьким трудовим мігрантам із подвійними паспортами виїхати з РФ. За даними місцевих ЗМІ, чоловікам сказали, що їхні імена є в списках на мобілізацію.

Водночас розвідка нагадує слова речника президента РФ Дмитра Пєскова про те, що указ про "часткову мобілізацію" продовжує бути чинним. Мовляв, він необхідний для забезпечення роботи збройних сил Росії. Так Пєско відповів на питання, чому цей захід не було офіційно скасовано.

"Російське керівництво, швидше за все, продовжує шукати способи задовольнити потребу у великій кількості особового складу, необхідного для забезпечення будь-якого майбутнього великого наступу в Україні, водночас мінімізуючи внутрішні інакомислення", — стверджує британська розвідка.

Зведення британської розвідки 30 січня.

Нагадаємо, нещодавно Генштаб ЗСУ повідомив, що рашисти проводять незаконну мобілізацію на Луганщині. Зокрема в Мелітополі оголошено про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток.

Війна, 30.01.2023 10:11