Фото: АрміяInform

Рашисти заборонили перетинати блокпости у Мелітополі та проводять мобілізацію на Луганщині, — Генштаб

Російські загарбники посилюють режимні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Рашисти проводять незаконну мобілізацію на Луганщині.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, у місті Мелітополь оголошено про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток, які можна отримати у так званій комендатурі тільки після надання своїх персональних даних.

До того ж триває мобілізація на тимчасово окупованій території Луганської області.

"В окупаційній адміністрації Алчевська підготовлено чергові списки для поповнення втрат у живій силі російських загарбників, зокрема, і за рахунок співробітників так званого МНС", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ЗСУ продовжують давати відсіч російським терористам. Зокрема авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та три — по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління, два райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, 20 січня українські захисники знищили штаб та польовий склад "вагнерівців" у Соледарі на Донеччині. У цьому місті ведуться запеклі бої.

Додамо, Міноборони Британії напередодні повідомляло, що на сьогодні найважча ситуація спостерігається на сході України. Рашисти намагаються просунутися на фронті у Донецькій області. Зокрема, рашисти атакують позиції ЗСУ у Соледарі, Вугледарі, а також у районі Бахмута та Авдіївки. Також активні бойові дії тривають у Луганській області. Українські військові мають певну перевагу у районі Кремінної.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що російські сили можуть створювати умови для нового нападу на Україну з Білорусі наприкінці 2023 року. Експерти посилаються на нещодавні повідомлення української розвідки про те, що Росія та Білорусь планують провести великі навчання ("Захід-2023" та "Союзний щит-2023"), ймовірно, у вересні 2023 року.

Війна, 20.01.2023 18:56