Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

ЗСУ показали, як накрили штаб та польовий склад "вагнерівців" у Соледарі (відео)

Українські захисники знищили штаб та польовий склад "вагнерівців" у Соледарі на Донеччині. У цьому місті ведуться запеклі бої.

Відео оприлюднили на сторінці Сухопутних військ ЗСУ у Telegram.

"Накрили штаб та польовий склад вагнерівців у Соледарі", — йдеться у повідомленні.

Удару по ворогові завдала 45 окрема артилерійська бригада Збройних сил України.

Скільки "вагнерівців" Росія могла зігнати на війну в Україну

За даними британської розвідки, Росія могла відправити на війну в Україну близько 50 тисяч військових так званої ПВК "Вагнера". Власник "Вагнера" Євген Пригожин, ймовірно, частково фінансував організацію через завищені державні контракти, укладені з іншими його компаніями.

"Реєстрація продовжує надзвичайно швидкий розвиток традиційно непрозорого публічного профілю групи. Пригожин лише у вересні 2022 року зізнався у заснуванні Вагнера. У жовтні 2022 року ПВК відкрила глянцеву штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі", — йдеться у повідомленні британської розвідки 20 січня. 

Нагадаємо, керівник незалежної міжнародної розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що у Росії розпочинається нове протистояння між "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним та російським диктатором Володимиром Путіним. На його думку, Пригожин може навіть усунути Путіна з посади. Він додав, що фактором, який виказує чималий вплив Пригожина на керівництво Кремля, є те, що Міноборони РФ відмовилося від заявленої "перемоги" у Соледарі й віддало перевагу "вагнерівцям".
Війна, 20.01.2023 11:26