Фото: скриншот з відео

Росія знімає й відправляє на війну в Україні старі радянські танки Т-54/55 (фото, відео)

Росія перевозить військову техніку з Далекого Сходу. Нещодавно в ешелонах помітили радянські середні танки сімейства Т-54/55, які виробляли ще за часів Сталіна. 

Про це йдеться в матеріалі Conflict Intelligence Team.

Як стало відомо аналітикам, ешелон з цими танками нещодавно вирушив з міста Арсеньєв Приморського краю, в якому знаходиться Центральна база резерву і зберігання танків. На їхню думку, це свідчить про серйозні проблеми із забезпеченням ЗС РФ бронетехнікою.

"Ми вивчили архівні фотографії 1295-ї бази, що знаходяться у відкритому доступі, і виявили, що на ній зберігалася значна кількість Т-62М. Також нам вдалося знайти фотографії Т-55 та Т-54", — пишуть розслідувачі.

Відомо, що перші модифікації Т-54 були прийняті на озброєння радянською армією ще в другій половині 1940-х рр., а Т-55 — у 1958.

"Навіть застарілий танк може бути кориснішим, ніж його відсутність, але ми вважаємо ключовими мінусами даних моделей відсутність далекомірів і балістичних обчислювачів (не кажучи вже про систему управління вогнем), примітивні приціли та неповноцінну стабілізацію зброї у Т-54", — йдеться в матеріалі. 

Крім того, розслідувачі проаналізували супутникові знімки цієї бази й встановили, що в період між червнем та листопадом 2022 року її залишив мінімум 191 танк (ймовірно, в основному Т-62). Насправді ця цифра може бути значно більшою, оскільки найбільш боєготові машини, як правило, знаходяться в ангарах і зафіксувати їх відправлення неможливо.

Нагадаємо, тим часом процес передачі Україні танків Abrams від Сполучених Штатів Америки пришвидшиться. Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джона Кірбі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2023 15:29