Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

Стало відомо, скільки Україні передадуть танків і чи вистачить їх для контрнаступу

Україні потрібно від 300 до 500 танків для здійснення контрнаступу на російські війська. Іноді поставка триває місяцями, тому необхідно прискорити цей процес.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю британському телеканалу Sky News.

"Зараз нам потрібно 300-500 танків. Тому я вважаю, що нам потрібні танки, щоб вести наступ (проти військ РФ, — ред.) на нашій території, на нашій землі. Нам потрібна броньована техніка, щоб захистити наших людей. Це — все",— сказав глава держави.

Президент наголосив, що у нього з'являється відчуття полегшення лише тоді, коли ця зброя, яку Україні надають її партнери, вже використовується ЗСУ на полі бою. За його словами, якщо американські танки Abrams до України надійдуть лише у серпні, це буде "запізно".

Скільки танків Україні передадуть партнери

Посол України у Франції Вадим Омельченко заявив, що міжнародні партнери планують передати Україні 321 важкий танк.

"Станом на сьогодні, численні країни офіційно підтвердили свою згоду на поставку Україні 321 важкого танка", — сказав він, пише Reuters.

Він не вказав, скільки танків передасть та чи інша країна, але наголосив, що поставки потрібно прискорити. Він додав, що умови передачі важкої техніки відрізняються для кожного випадку.

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає бойові танки Abrams M1 від Штатів. Йдеться про 31 одиницю.

До того ж 26 січня стало відомо, що Канада передасть Україні важкі танки Leopard 2. Йдеться про чотири бойові машини німецького виробництва.

Війна, 27.01.2023 23:30