Фото: Рixabay

Росіяни поширюють фейки про "евакуацію" держустанов та родин військових з Харкова: влада відреагувала

Росіяни поширюють неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють" держустанови та сім'ї військовослужбовців. Таким чином окупанти намагаються посіяти паніку серед населення.

У Харківській обласній військовій адміністрації заявили, що інформація про "евакуацію" з міста — фейкова.

"Опублікована в соціальних мережах інформація щодо евакуації з Харкова владних установ, родин військових та інших — не відповідає дійсності", — зазначили в ОВА.

В ОВА наголосили, що усі органи влади, зокрема й керівництво Харківської обласної військової адміністрації, продовжують працювати на місцях.

"Подібні повідомлення — це підігравання ворожій ІПСО і є відвертою маніпуляцією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в регіоні. Відкритим залишається питання, у чиїх інтересах поширюються такого роду заяви. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації!" — наголосили в адміністрації.

Варто зазначити, що на початку березня росіяни уже поширювали інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють" держустанови. Тоді це також був ворожий фейк. 

Також минулого тижня в українському інформаційному просторі з'явилися фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами. 

Нагадаємо, кілька днів тому аналітики американського Інституту вивчення війни попереджали, що Росія збільшила інтенсивність атак та інформаційних кампаній проти населення Харкова. Головна мета Кремля — переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 21:30