Фото: росЗМІ

Росіяни посилили інформоперацію щодо ситуації у Харкові: у ISW назвали мету ворога

Росія збільшила інтенсивність атак та інформаційних кампаній проти населення Харкова. Головна мета Кремля — переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Кремль проводить узгоджену повітряну та інформаційну операцію, щоб знищити місто Харків, переконати українців тікати та перемістити мільйони українців усередині країни перед можливою майбутньою наступальною операцією Росії проти міста чи інших місць в Україні", — наголосили аналітики.

В Інституті вважають, що російські пропагандисти намагаються використати занепокоєння щодо майбутнього наступу Росії на Харків, аби "створити перебільшену паніку серед українців".

"ISW оцінює, що ймовірність успішного наземного наступу Росії проти Харкова є дуже низькою, якщо Україна швидко отримає нову військову допомогу США", — наголосили і фахівці.

До того ж, на думку аналітиків, РФ цього літа може спробувати провести наземну операцію проти Харкова. Проте у загарбників не вистачить сил для захоплення міста, допоки українські військові будуть адекватно забезпечені.

"Російське військове командування може спробувати знищити Харків за допомогою повітряних, ракетних і дронових ударів і спровокувати масштабне внутрішнє переміщення українських цивільних, якщо російські військові вирішать, що вони не можуть успішно захопити місто наземними операціями. Продовження своєчасної військової допомоги США та Заходу, зокрема надання систем протиповітряної оборони та ракет, буде мати вирішальне значення для захисту Україною міста Харкова", — йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров став першим російським високопосадовцем, який прямо заявив про намір Кремля захопити українське місто Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 08:15