Фото: прес-служба СБУ

Розстріляв мешканця Київщини під час боїв за столицю: СБУ показала рашиста, який проведе 12 років за ґратами

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув'язнення отримав ще один російський військовий, який причетний до вбивств цивільного населення під час боїв за Київ. Окупант, який розстріляв цивільне авто, проведе 12 років за ґратами.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"За матеріалами СБУ тюремний строк отримав рашист, який розстріляв мешканця Київщини під час боїв за столицю", — йдеться у повідомленні.

Йдеться про 29-річного контрактника із 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил Росії Радіка Гукасяна. Під час боїв за столицю він разом з іншими окупантами розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, рашисти закопали тіло вбитого чоловіка у лісі.

За даними СБУ, українські військові взяли Гукасяна у полон під час запеклих боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року. Як встановило розслідування, зловмисник був у складі окупаційного угруповання Росії, яке з перших днів брало участь у повномасштабному вторгненні.

Перебуваючи на території Київщини, він разом з іншими рашистами обстрілював та грабував помешкання місцевих мирних жителів. А потім награбоване майно відправляв до Росії. Гукасяна визнано винним у вбивстві. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому 12 років тюрми.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, наприкінці березня Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного російського окупанта. Він причетний до масових убивств цивільного населення під час боїв за Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2024 14:45