Фото: прес-служба СБУ

Рашист розстріляв мешканця Київщини, аби відібрати мобілку: СБУ повідомила йому про підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного російського окупанта. Він причетний до масових убивств цивільного населення під час боїв за Київ.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Це Тимур Сеферов — 32-річний контрактник 15 окремої мотострілецької бригади Центрального військового округу збройних сил Росії", — зазначено в повідомленні.

Працівники СБУ пояснили, що в окупованому селищі Мокрець Броварського району рашист спільно з іншими загарбниками обстрілював приватні помешкання, вдирався до них і відбирав майно у людей.

"Під час одного з таких "нальотів" Сеферов хотів забрати мобільний телефон у 53-річного місцевого мешканця. Відчувши опір з боку чоловіка, росіянин здійснив по ньому декілька пострілів з автомата прямо на подвір’ї домоволодіння. У результаті важких вогнепальних поранень потерпілий загинув на місці", — розповіли у Службі безпеки України.

На підставі зібраного масиву інформації слідчі СБУ заочно повідомили Сеферову про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Порушення законів і звичаїв війни". Зараз готують матеріали для оголошення підозрюваного в міжнародний розшук.

"Також тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження воєнного злочинця з Росії та його покарання за вбивство громадянина України", — підсумували в СБУ.

Інфографіка: Служба безпеки України

Інфографіка: Служба безпеки України

Нагадаємо, раніше військова контррозвідка Служби безпеки України запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. У результаті спецоперації затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 14:37