На фото: затриманий ворожий агент. Джерело: СБУ

Готували ракетні удари й ховали останки рашистів під Києвом: СБУ затримала завербованих батька й сина

Служба безпеки України затримала у Київській області сім’ю зрадників, яка на замовлення федеральної служби безпеки Росії готувала ракетні удари по Україні та хоронила останки загиблих рашистів неподалік столиці. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби правоохоронного відомства.

Як встановило розслідування, затримані раніше проходили службу у складі правоохоронних органів. Після звільнення вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ, який "звернув увагу" на зрадників після їхніх антиукраїнських коментарів в YouTube. Завербовані батько і син готували ракетні удари по столичному регіону, але їх викрили кіберфахівці СБУ та зірвали їхні плани. 

Ворожі інформатори "зливали" геолокації базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. 

Синхронно з цим було проведено заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

Також ці агенти ворожих спецслужб виконували специфічні завдання. Вони шукали останки рашистів, які загинули під час боїв за Київ. Чоловіки збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили. Щоб довести, що робота виконана, вони направляли своєму керівництву відповідний "фотозвіт" із прив’язкою до місцевості та координатами місця заховання ворожих останків.

За відпрацьовані завдання зрадники отримували грошову "винагороду" від загарбників на власні банківські картки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила на Вінниччині агентку ФСБ і прихильницю Путіна. Вона збирала інформацію про Сили оборони в регіоні та виправдовувала збройну агресію Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 11:38