Затримання агентки ФСБ. Джерело: СБУ

Загрожує довічне ув’язнення: СБУ викрила на Вінниччині агентку ФСБ і прихильницю Путіна

Служба безпеки України затримала дружину колишнього регіонала, яка вихваляла Путіна та шпигувала для ФСБ на Вінниччині. До того ж вона збирала інформацію про Сили оборони в регіоні та виправдовувала збройну агресію Росії.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Фігуранткою виявилась дружина колишнього функціонера Партії регіонів, який до 2015 року очолював місцеву райраду. За вказівкою російської спецслужби вона намагалася виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність протиповітряної оборони поблизу авіаційних об’єктів", — йдеться в повідомленні.

Крім того, жінка цікавилася геолокаціями медичних закладів, де лікуються українські захисники, та розвідувала маршрути руху військових ешелонів. У разі отримання інформації агресор планував використати її для підготовки ракетно-дронових ударів по регіону.

У результаті контрдиверсійних заходів СБУ своєчасно викрила російську агентку, а потім "покроково" задокументувала її злочинну діяльність і затримала.

"Жінка з анонімного акаунту в "Однокласниках" закликала до підтримки Путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну. Саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору ФСБ, після чого її завербували", — пояснили в СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманої вилучено мобільні телефони та планшет, які використовувала для комунікації з ФСБ. Слідчі Служби безпеки України повідомили їй про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

"Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", — підсумували в СБУ.

Нагадаємо, що наприкінці лютого кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну поплічницю Кремля, яка шпигувала за Силами оборони у Харкові. Жінка була особливо цінним агентом для ворога, оскільки виконувала "контрольну" функцію для російських спецслужб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.03.2024 13:38