Фото: hromadske

СБУ прийшла з обшуками до протоієрея Черкаської єпархії УПЦ МП: він поширював проросійські відео

Зранку у вівторок, 5 березня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) прийшли з обшуками до протоієрея Черкаської єпархії УПЦ московського патріархату. Його підозрюють у виправдовуванні дій російських загарбників.

Про це повідомляє hromadske із посиланнями на джерела в правоохоронних органах.

Зазначається, що йдеться про протоієрея Бориса Бродовського. Він, за даними слідства, виправдовував збройну агресію Російської Федерації проти України.

Сам священнослужитель поки що не коментував ситуацію. 

На власній сторінці у Facebook Бродовський неодноразово поширював відео проросійських блогерів.

Додамо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні було відкрито понад 70 проваджень проти священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату. Також вже винесено кілька десятків вироків стосовно цих осіб.

Як відомо, 19 жовтня 2023 року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект 8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресором. До другого читання народні обранці готують низку доповнень, зокрема планують запровадити швидку процедуру заборони або ж спрощення переходу від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Раніше спікер парламенту Руслан Стефанчук говорив про те, що у сесійній залі знайдуться голоси для ухвалення законопроекту, адже, за його словами, у першому читанні підтримка депутатів була достатньою.

Нагадаємо, 29 лютого митрополиту Сумської єпархії Української православної церкви Московського патріархату повідомили про підозру. Він розпалював міжрелігійну ворожнечу між людьми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.03.2024 12:07