Фото: СБУ

Розпалював міжрелігійну ворожнечу: сумському митрополиту УПЦ МП повідомили про підозру

У четвер, 29 лютого, митрополиту Сумської єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) повідомили про підозру. Він розпалював міжрелігійну ворожнечу між людьми.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"За матеріалами СБУ підозру отримав керівник Сумської єпархії УПЦ МП, який закликав вірян до релігійної ненависті", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зібрали докази протиправної діяльності митрополита та підтвердили те, що він причетний до розпалювання міжконфесійної ненависті в Україні.

За даними слідства, під час своїх проповідей клірик зневажливо ставився до релігійних почуттів вірян інших конфесій. Також він публікував відеозаписи на своїх сторінках у соцмережах, у яких розпалював міжконфесійну ворожнечу.

"Тим самим його дії формували передумови до міжконфесійної ворожнечі в нашій державі. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти протиправних дій фігуранта", — заявили в прес-центрі.

На підставі отриманих доказів йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, 29 лютого, Служба безпеки України зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП на Закарпатті. Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.02.2024 14:21