Фото: СБУ

Проводили антиукраїнську діяльність на Закарпатті: клірики-комуністи з УПЦ МП отримали підозру

Служба безпеки України (СБУ) зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

Про це повідомила прес-служба СБУ у своєму Telegram-каналі.

Слідчі встановили, що фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла. Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах. 

Експертизи, проведені працівниками СБУ, підтвердили факти злочинної діяльності кліриків.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів.

Обом клірикам на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму). Їм загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. клірики з упц мп на закарпатті отримали підозру

Фото: СБУ

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, днями у Києві правоохоронці викрили двох керівників інтернет-провайдера, який забезпечував зв'язком тимчасово окупований Донецьк. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.02.2024 13:48