Фото: СБУ

Наводила ракети на Харків і чекала на "русскій мір": СБУ затримала зрадницю

Кіберфахівці Служби безпеки України (СБУ) викрили ще одну поплічницю Кремля, яка шпигувала за Силами оборони у Харкові. Жінка була особливо цінним агентом для ворога, оскільки виконувала "контролюючу" функцію для російських спецслужб. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що фігурантка виходила на місцевість та перевіряла координати, які їй надсилали рашисти. 

"Під час дорозвідки зрадниця фотографувала "потрібні" об’єкти та позначала їх на картах Google. Потім вона пересилала відповідний "звіт" через месенджер", сповіщають правоохоронці.

За даними слідства, у листуваннях з ворогом зрадниця закликала частіше обстрілювати Харків, щоб завдати місту максимальних руйнувань. Також любителька "русского міра" сподівалась на захоплення обласного центру та його "приєднання" до складу Російської Федерації.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю на початковому етапі її розвідувальної активності. Це дозволило покроково задокументувати її злочинні дії, затримати й тим самим запобігти серії ракетних ударів по місту.

Розслідування встановило, що фігуранткою є безробітна місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. Представник російської розвідки дистанційно завербував її наприкінці 2023 року.

"Зловмисниця пішла на співпрацю з агресором, бо сподівалась, що, у разі захоплення Харкова, отримає «посаду» в окупаційній адміністрації Росії", зазначається у матеріалі.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, ​у лютому Служба безпеки України викрила ще одну агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари Російської Федерації по цивільній інфраструктурі Харкова. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.02.2024 11:49