Затримання агента ФСБ. Джерело: СБУ

Російський агент намагався отруїти українських командирів на Запоріжжі: його затримала СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. У результаті спецоперації затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисником виявився військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ", — йдеться в повідомленні.

Працівники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою та «покроково» задокументували його підривну діяльність проти України. Агента ФСБ затримано на етапі його підготовки до здійснення диверсії.

Під час розслідування Служба безпеки України встановила, що зрадник виконував ще одне завдання — розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

"Фігуранта завербували через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоби вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора", — пояснили в СБУ.

Там додали, що подальша комунікація між зрадником і його російським "куратором" відбувалася через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

"На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за статтею "Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану" Кримінального кодексу України. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення", — підсумували в Службі безпеки України.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну поплічницю Кремля, яка шпигувала за Силами оборони у Харкові. Жінка була особливо цінним агентом для ворога, оскільки виконувала "контрольну" функцію для російських спецслужб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 11:35