Фото: СБУ

Систематично вимагав гроші з підприємців: на хабарі затримали чиновника Одеської ОВА

Служба безпеки України затримала чиновника Одеської військової адміністрації, який систематично вимагав гроші з підприємців. Ним виявився заступник начальника одного з управлінь Одеської ОВА.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, посадовець налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

"За різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у "безперешкодному" виділенні земельних ділянок у південному регіоні. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тисяч доларів. За цю суму він "гарантував" бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю", — повідомили правоохоронці.

Посадовця затримали біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабаря у розмірі 40 тисяч доларів. Проти нього порушили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Годину тому TrueUA з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляв, що СБУ проводить обшуки в Одеській обласній військовій адміністрації

Нагадаємо, 1 лютого ДБР провело обшуки у колишнього керівництва МВС, вручило підозри екс-міністру енергетики Ігорю Насалику та керівниці столичної податкової.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, бюро лише почало інформувати суспільство про свої кроки щодо подолання корупції на топ-рівні. Він запевнив, що ця робота не припинялась й після початку повномасштабної агресії РФ. Звісно, що на перший план для відомства вийшли злочини проти національної безпеки та документування воєнних злочинів. Це певною мірою створило ілюзію вседозволеності у чиновників та правоохоронців.

Крім цього, СБУ провела обшуки у київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара. Також правоохоронці провели обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Було оприлюднено й нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Швидкі та важливі новини — у нашому Telegram

Політика, 02.02.2023 11:42