Фото: Вікторія Рощина

Співпрацював з терористами "ДНР": Екс-президенту "Мотор Січ" Богуслаєву повідомлено про нову підозру

Оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому президенту АТ "Мотор Січ" повідомлено про нову підозру — сприяння діяльності терористичної організації "ДНР" (ст. 258‑3 КК України).

За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу — Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ "Мотор Січ" на тимчасово окупованій території в м. Сніжне Донецької області.
Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації "ДНР". 

Зазначається, що Богуслаєв сплачував на користь "ДНР" так звані "податки" та "митні платежі". Вони використовувалися у тому числі для насильницької зміни меж території та кордону України та вчинення терористичних актів.

Слідчі встановили, що для обходу встановлених обмежень на господарські взаємовідносини з підприємством на тимчасово окупованій території Донеччини використовувались підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

Також повідомляється, що АТ "Мотор Січ" через закордонні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ "Мотор Січ".

Заходи з викриття здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ спільно з Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Нагадаємо, 24 жовтня правоохоронці оприлюднили докази співпраці президента "Мотор Січ" з Російською Федерацією. Обом фігурантам справи повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі агресору). Відомо, що Богуслаєв з 2000 року має російське громадянство.

Події, 01.02.2023 10:47