Фото: ДБР

Скандал із закупівлями продуктів: ДБР повідомило про підозру колишньому заступнику Міноборони

У середу, 1 лютого, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру звільненому заступнику Міністра оборони у причетності до закупівель продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції. 

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Працівники ДБР повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони України, який відповідав за Тилове забезпечення ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадовець лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Всі договори укладалися за повною передплатою.

До того ж він не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й здійснював тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань.

"При цьому він ігнорував звернення Командування Сил Логістики ЗСУ стосовно необхідності забезпечення належного приймального контролю за якістю продукції. Колишньому заступнику Міністра оборони повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — йдеться у повідомленні.

Наразі, у межах кримінального провадження, працівниками ДБР проводиться 17 обшуків за різними адресами, вже вилучено великі суми готівки та багато іншого, що може слугувати доказами по справі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань підозрює колишнього міністра Міненерговугілля у мільярдних зловживаннях з державним майном.

До того ж 1 лютого правоохоронці прийшли з обшуками до київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара. СБУ розслідує участь окремих будівельних компаній Києва в легалізації коштів Медведчука та інших підсанкційних осіб.

Заразом, Служба безпеки України провела обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Події, 01.02.2023 16:50