На фото: Андрій Нєбитов. Джерело: поліція Київщини

Скільки людей в Україні вважаються зниклими безвісти: дані поліції

В Україні зниклими безвісти вважаються понад 50 тисяч осіб. До повномасштабної війни ця цифра була в чотири рази меншою.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Андрій Нєбитов. 

За його словами, до війни за всі роки незалежності України зниклими безвісти вважалися 12 292 особи. З початком російського вторгнення кількість зниклих зросла в чотири рази. На сьогодні зниклими безвісти залишаються 50 150 осіб.

"Кожна зникла безвісти людина чи невпізнаний загиблий — це не просто статистична одиниця, це горе, біль і страждання рідних і близьких людей", — наголосив він.

Нєбитов пояснив, що війна змінила масштаби розшукової роботи. Збір інформації, верифікація даних, реалізація пошукових заходів — ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей і тимчасову окупацію територій.

"Навантаження на карний розшук збільшилось, проте оперативники працюють на максимумі та продовжують боротись за кожну людську долю. Тому для нас так важливі перспективи розвитку розшукової роботи: нові алгоритми дій, міжнародне партнерство, оновлене законодавство та залучення сучасних технологій", — підкреслив заступник голови Нацполіції.

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН, внаслідок російської агресії в Україні загинуло 14085 цивільних. Ці дані фіксуються з 2014 року, коли ворог окупував Крим та захопив частини територій Луганської та Донецької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 19:55