Фото ілюстративне. Аварія автобуса Flixbus. Джерело: Austria Presse Agentur

Смертельна ДТП у Німеччині: четверо людей загинули, серед травмованих — українці

У четвер, 28 березня, поліція німецької Саксонії уточнила дані про потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася неподалік Лейпцига за участі автобуса Flixbus. Чотири жінки загинули, серед 54 травмованих — троє українців.

Про це повідомив сайт німецьких правоохоронців.

Німеччина встановила національність трьох загиблих унаслідок аварії. Це 47-річна полька, 20-річна індонезійка, які мешкали в Берліні, а також 19-річна німкеня з Баварії. Особа ще однієї загиблої поки що не встановлена. Раніше писали, що загиблих п'ятеро, розбіжності поліція пояснює пошуковими заходами на місці події.

Поліція також наголосила, що неможливо встановити, наскільки важко травмувалися решта пасажирів, бо їх усіх одразу госпіталізували. Водночас декого вже виписали. Лікарні не повідомляють, кого саме, це конфіденційна інформація.

"На щастя, більшість людей не постраждали, або їх виписали з лікарні після амбулаторного лікування з незначними ушкодженнями. Однак шестеро людей отримали серйозні поранення, деякі з них потребували негайного хірургічного втручання", — йдеться в заяві.

Українців в автобусі було троє, стать і вік не уточнено. Триває розслідування. Попередньо, 62-річному водію з Чехії оголосили підозру вбивстві з необережності.

Автобус, що потрапив у ДТП, виїхав із Берліна з двома водіями та 53 пасажирами. Він рухався у напрямку Нюрнберга, кінцевим пунктом призначення був Цюрих. Дорожньо-транспортна пригода сталася за дві години після початку поїздки близько 10:00 біля повороту на Лейпциг і аеропорт "Галле". З невідомих причин автобус з'їхав з дороги й перекинувся. Пасажирів та водіїв викинуло з їхніх місць, а машина зазнала серйозних пошкоджень.

Нагадаємо, що на початку березня внаслідок масштабної дорожньо-траспортної пригоди у польському місті Щецин постраждали шестеро громадян України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.03.2024 20:43