Фото: Pixabay

У Києві двоє чоловіків жорстоко побили та підпалили безхатька: скільки років вони проведуть за ґратами

У Києві двоє зловмисників побили та підпалили безхатька, який жив у будівлі закинутого кінотеатру. Свій вчинок чоловіки мотивували помстою за образу.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

У суді прокурори довели, що у травні 2021 року двоє киян вирішили "покарати" безхатька, який жив у закинутій будівлі, за те, що той нібито образив пасинка одного з них. Зловмисники прийшли до недобудови, де знайшли чоловіка та почали його бити. Вони продовжували бити його навіть тоді, коли той впав і не чинив жодного опору. Надалі вони облили безхатька легкозаймистою речовиною та підпалили. Потерпілого, у якого діагностували 80% опіків тіла, госпіталізували до лікарні, де він помер.

У судовому засіданні один з обвинувачених свою провину не визнав, інший — провину визнав частково. 

21 річного та 26-річного чоловіків засуджено до 14 років позбавлення волі за умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з особливою жорстокістю (п. 4, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). До набрання вироком сили обвинувачувані перебуватимуть під вартою. 

Нагадаємо, на Рівненщині між шестикласниками трапився конфлікт. Під час інциденту одинадцятирічний хлопчик вдарив ножем свого однолітка. Лікарі діагностували в останнього непроникливе ножове поранення живота.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 19.04.2024 01:43