Фото: "Суспільне Новини"/Олександр Магула

У Києві попрощались із загиблим військовим та волонтером Павлом Петриченком (фото)

У п'ятницю, 19 квітня, у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбулася церемонія прощання із військовим та волонтером Павлом Петриченком, який загинув на фронті. 

Про це повідомляє "Суспільне".

За інформацією журналістів, прощання із воїном розпочалося о 12:00 і тривало майже дві години, адже для того аби віддати шану бійцю прийшло багато людей.

Зазначається, що церемонія прощання розпочалася із відспівування воїна, а після її завершення всі охочі змогли попрощатися із Павлом Петриченком. Зокрема, провести в останню путь військовослужбовця прийшли родичі, друзі, побратими та колеги з волонтерського фонду, в якому він працював на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Також на прощання із Павлом Петриченком прийшов і засновник благодійного фонду Сергія Притули, волонтер, колега і друг Павла Петриченка Сергій Притула. За його словами, Павло був невіддільною частиною фонду.

"Мені здається, що країна зараз достеменне ще не до кінця розуміє, яку втрату понесла. Тому що в певних суспільних колах про Павла знали дуже добре завдяки його громадській діяльності. Завдяки його в хорошому сенсі слова впертості і невідступності своїх принципів, які він сам в собі сповідував і намагався прививати іншим", — сказав Притула.

Поховали військового Павла Петриченка на Аскольдовій могилі.

Що відомо про Павла Петриченка 

Павло Петриченко загинув на фронті 15 квітня на Донеччині під час виконання бойового завдання. 16 квітня Герой мав святкувати свій 32-й день народження. Він був бійцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, а також автором петиції про обмеження онлайн-казино для військових під час воєнного стану.

До повномасштабного вторгнення Росії він працював проектним менеджером і був учасником громадських ініціатив. У березні 2022-го брав участь у розбудові волонтерського центру Сергія Притули, а вже у квітні пішов до ЗСУ.

Нагадаємо, 18 квітня у Михайлівському Золотоверхому соборі відбулися прощальні заходи за українським письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим. Він раптово помер 16 квітня у віці 56 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2024 15:53