Фото: ДТЕК Київські електромережі

У яких областях застосовуються графіки відключень світла: заява Міненерго

Станом на 19 квітня в Україні через пошкодження енергооб’єктів та зниження температури застосовуються обмеження для промисловості. Графіки для населення впроваджені у двох областях.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

У міністерстві наголосили, що для покриття потреб споживачів використовується електроенергія власної генерації, імпорт та аварійна допомога від країн-сусідів. 

Водночас через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі, обмеження діють і сьогодні.   

"У зв'язку зі значними пошкодженнями енергооб’єктів та зниженням температури учора ввечері (з 18:00 до 22:00) застосовувалися обмеження для промислових споживачів в усіх регіонах, окрім Херсонщини", — йдеться у повідомленні відомства.

За даними Міненерго, також залучалася екстрена допомога з Румунії, Польщі та Словаччини: обсяг залученої електроенергії  склав близько 3% від добового обсягу споживання електроенергії. Станом на ранок також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн. 

"Просимо споживачів, як побутових, так і промислових, зменшити використання енергомістких приладів у пікові години (з 19:00 до 22:00). Промисловість — за  можливості переглянути виробничі процеси, залучати імпорт електроенергії, забезпечити себе альтернативними джерелами живлення", — додали в Міненерго.

Раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що енергосистема України зіткнулася із труднощами у зв'язку із масованими обстрілами Росії. Тому компанія "Укренерго" буде змушена застосовувати графіки відключення електропостачання в період проведення ремонтної кампанії на електростанціях навесні та влітку. Обмеження стосуватимуться промислових споживачів.

Варто зазначити, що 17 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко заявив, що в українській енергосистемі зараз найскладніша ситуація з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, за його словами, 80% доступних потужностей було втрачено після перших двох ворожих атак. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 10:57