Фото: ДТЕК

У ДТЕК назвали чотири умови для введення графіків відключення світла

На сьогодні енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

За його словами, впровадження графіків відключення світла відбудеться, якщо не буде відновлено теплову генерацію. Також обмеження можуть вести і через ймовірне підвищення споживання електроенергії через літню спеку.

"Третя умова — не вистачатиме обсягу електроенергії, яку ми отримуємо з Європи. І по-четверте, не буде можливості передати до певних регіонів необхідний обсяг електроенергії. Тоді єдиний спосіб збалансувати систему – це знизити споживання загалом із погодинними графіками відключення", — сказав Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК наголосив, що лише при здійсненні всіх вищеназваних умов є ймовірність введення погодинних графіків відключення світла по всій Україні.

Нагадаємо, у четвер, 11 квітня, рашисти зруйнували Трипільську ТЕС. Трипільська ТЕС є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм висунув версію, що причиною повного руйнування Трипільської ТЕС внаслідок обстрілу окупантів 11 квітня є недофінансування будівництва захисних споруд третього рівня. Це ставить під загрозу стійкість енергосистеми та можливість виникнення катастрофи у випадку подальших атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.04.2024 12:15