Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У п'яти областях України застосували графіки відключення світла: перелік

У п'ятницю, 5 квітня, у п'яти областях України ввели тимчасові графіки відключення електроенергії. Це пов'язано з відсутністю достатнього обсягу генеруючих потужностей в енергосистемі.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Там зазначають, що з 18:45 до 22:00 5 квітня буде застосовано обмеження споживання електроенергії в:

  • Дніпропетровській;
  • Запорізькій;
  • Кіровоградській;
  • Полтавській;
  • Сумській областях.

В "Укренерго" зазначили, що обсяг обмежень буде меншим, ніж 4 квітня.

"Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів. Отже, перерви в енергопостачанні будуть менш тривалими", — зазначили в компанії.

Причина застосування обмежень — відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. Це є наслідком останніх масованих атак Росії на українські електростанції.

"Продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів в Кривому Розі. Просимо споживати електроенергію ощадливо", — додали в "Укренерго".

Інфографіка з Telegram-каналу "Укренерго"

Інфографіка з Telegram-каналу "Укренерго"

Варто зазначити, що заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що станом на сьогодні графіки відключення світла по всій Україні запроваджувати не планується. Проте все залежить від подальших атак ворога на енергетичну інфраструктуру держави.

Нагадаємо, наприкінці березня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук запевняла, що подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.04.2024 19:35