Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи можливі в Україні блекаути найближчим часом: відповідь Міненерго

Подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

У цьому запевнила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Вона наголосила, що станом на теперішній момент Україна здатна збалансувати систему та забезпечити її стабільну роботу.

"Але ми не знаємо планів ворога, якими будуть подальші його атаки, якими будуть наслідки. На жаль, це залежить зараз не від нас, а від планів Росії", — зауважила заступниця міністра енергетики.

Вона підтвердила, що останні удари рашистів завдали значної шкоди Україні. Відновлення деяких об’єктів займе багато часу, однак загалом ситуація далека від катастрофічної, тож Україна здатна впоратися з цими викликами.

Російські загарбники останнім часом посилили удари проти України. Ворог активно застосовує безпілотники та ракети різних типів. Наприклад, лише в ніч на 22 березня росіяни атакували Україну 151 засобом повітряного нападу. Тоді ж ворог обстріляв об'єкти енергетики, внаслідок чого в низці міст запровадили аварійні відключення. 29 березня окупанти повторили обстріли 99 засобами повітряного нападу.

Нагадаємо, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Україні потрібні нові потужності розподіленої генерації на заміну тим енергетичним об’єктам, які знищили російські удари. Для цього необхідно якомога швидше розв’язати проблему заборгованостей на ринку електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 21:20